Karate klub osvojio pehar za najuspješniji klub na turniru u Zagrebu


Ponedjeljak, 18. travnja 2016.

Da je u samom vrhu karate sporta u dobnim uzrastima od 8 do 14 godina Karate klub Đurđevac dokazao je na 17. Memorijalnom karate kupu Zagreb 2016 koji je organizirao Karate klub Stijena gdje je osvojio pehar za najuspješniji klub u borbama u konkurenciji 46 klubova iz Hrvatske.

Na natjecanju je nastupilo 451 natjecatelja, a Karate klub Đurđevac predstavljalo je sedam boraca koji su se natjecali u trinaest kategorija i osvojili 5 zlatnih, 1 srebrnu i 5 brončanih medalja.

Sistem bodovanja je bio olimpijski, a koliko je Karate klub Đurđevac bio dobar govori činjenica da su neki klubovi imali i preko trideset prijavljenih natjecatelja dok je Karate klub Đurđevac sa samo sedam natjecatelja postigao ovako izvrstan rezultat.

Zlatne medalje osvojili su: Ema Juričić u mlađim kadetkinjama -45kg, Ema Čorba u mlađim kadetkinjama -40kg, Ivan Juričić u dvije kategorije mlađi učenici -34kg i starija kategorija učenici -34kg i Valerio Prevedan u mlađim učenicima -30kg

 Srebrnu medalju osvojila je: Ema Juričić u starijoj kategoriji kadetkinje -47kg.

Brončanu medalju osvojili su: Lana Hrvoić u mlađim kadetkinjama -45kg, Mateja Prevedan u mlađim kadetkinjama -40kg. Niko Marović u dvije kategorije učenici -30kg i mlađi kadeti -36kg i Valerio Prevedan u učenicima -30kg.

Podršku našim karatistima davao je trener Luka Cestar koji je bio oduševljen sa prikazanim borbama naših natjecatelja te osvajanjem pehara za najuspješniji klub.