Karatisti i dalje nižu odlične rezultate


Srijeda, 8. ožujka 2017.

Karate klub Đurđevac nastupio je u zadnja dva vikenda na dva međunarodna turnira.

Na 20. memorijalnom turniru Igor Anđelković u gradu Somboru u Srbiji nastupilo je oko 300 natjecatelja iz 21 kluba i 3 države. Na ovaj turnir otišli smo sa 4 naša natjecatelja te osvojili 2 zlatne, 2 srebrne i 2 brončane medalje. Najbolji rezultat ostvario je Teo Bušić osvojivši zlatnu i srebrnu medalju u dvije kategorije dok je isto tako dobar rezultat ostvario i Niko Marović osvojivši zlatnu i brončanu medalju u dvije kategorije. Valerio Prevedan osvojio je srebrnu i Ivan Juričić brončanu medalju.

U Virovitici na jakom međunarodnom turniru se okupilo 706 natjecatelja iz 81 kluba i 8 država. Na turniru smo nastupili sa 13 natjecatelja u 19 kategorija i osvojili 6 zlatnih, 2 srebrne i 3 brončane medalje, te u ukupnom poretku klubova koji su nastupili u borbama i katama osvojili 3. mjesto i nagradu Laptop Acer.

Najbolji rezultat u Virovitici postigli su Ema i Ivan Juričić osvojivši svaki po dvije zlatne medalje u dvije starosne kategorije. Osim njih zlatne medalje su osvojile sestre Ema i Lorena Čorba dok su srebrne osvojili Matija Špoljar i Niko Marović, a brončane Teo Bušić, Valerio Prevedan i Niko Marović u drugoj kategoriji. Za klub su još nastupili Mateja Prevedan 5. mjesto, Lea Hrženjak, Sonja Turčić, Patrik Zlatec i Sebastijan Mesarov 5. mjesto. Sa natjecateljima je na oba natjecanja bio trener Luka Cestar koji je i odradio pripreme zajedno sa trenerom Ivanom Đurocijem.

S obzirom na odlične rezultate koje ostvaruju dobili su službenu pozivnicu da kao jedan od najboljih karate klubova u Hrvatskoj dođu na međunarodni turnir NIKON OPEN 2017 koji se održava sljedeći vikend 11. ožujka u Sofiji u Bugarskoj dok drugi dio ekipe odlazi na KUP JADRANA koji se održava u Splitu.