Karatisti još jednom dokazali da su najbolji


Srijeda, 5. travnja 2017.

Ovog vikenda u Ivankovu održano je državno prvenstvo u karateu za mlađe uzrastne kategorije na koje su došli najbolji natjecatelji iz cijele Hrvatske.

Natjecatelji iz Đurđevca su i na ovom iznimno važnom natjecanju dokazali izvrsne rezultate osvojivši pet državnih medalja.

Ema Juričić dominantno je bez ijednog izgubljenog boda osvojila titulu državne prvakinje u kategoriji mlađih kadetkinja do 55 kilograma dok je Niko Marović samo dva dana prije natjecanja napunio 12 godina i u starijoj kategoriji mlađih kadeta do 36 kilograma osvojio titulu državnog prvaka čime je postao najmlađi državni prvak u toj kategoriji.

Ivan Juričić dolazi do finala gdje dobiva jedan iznimno snažan udarac u predio trbuha no kao pravi borac on je stisnuo zube i nastavio borbu nakon liječničke pomoći, ali je nažalost izgubio borbu sa minimalnom razlikom 1:0 te je postao viceprvak države u kategoriji učenika do 38 kilograma.

Za iznenađenje turnira su se pobrinula dva najmlađa natjecatelja Matija Špoljar i Patrik Zlatec koji nakon niza borbi osvajaju medalje brončanog sjaja.

Na natjecanju su još nastupili Lea Hrženjak, Lana Hrvoić, Mateja Prevedan, Teo Bušić i Valerio Prevedan koji ovaj put nisu osvojili medalje, ali su bili jako blizu osvajanja istih, prikazali su odlične borbe i ostavili su srce na tatamiju.

Pripreme za državno prvenstvo odradili su glavni trener Luka Cestar, trener Nikola Kopričanec i trener Ivan Đuroci dok su sa natjecateljima na državnom bili treneri Luka Cestar i Anita Dergez.

Kao trener ove fantastične djece ispunjen sam ponosom do neba i zahvaljujem se prvo roditeljima, jer bez njih bi ovo bila nemoguća misija, kao i svima koji su u ovoj misiji sudjelovalirekao je nakon prvenstva trener Luka Cestar.