Kino Đurđevac: ovaj vikend ne propustite čak tri nova uzbudljiva filmska naslova za djecu i odrasle


Subota, 18. studenoga 2023.

Pozivamo sve zaljubljenike u filmove da ove subote i nedjelje posjete Kino Đurđevac i pogledaju čak tri nova filmska uratka:

     SUBOTA, 18. STUDENOG

  • Projekcija u 19,00 sati:

MARVELI / The Marvels
akcija, avantura, fantazija

Trajanje: 105′
Režija: Nia Dacosta
Glumci: Brie Larson, Teyonah Parris, Iman Vellani, Samuel L. Jackson, Zawe Ashton

Carol Danvers, poznata kao Kapetanica Marvel, povratila je svoj identitet od tiranskog Kree-a i osvetila se Vrhovnoj Inteligenciji. No, neželjene posljedice prisiljavaju je da preuzme teret nestabilnog univerzuma. Kada je njezine obaveze pošalju kroz crvotočinu povezanu s rasom Kree, njezine moći se isprepliću s moćima Kamale Khan, poznate kao Ms. Marvel, obožavateljice iz Jersey Cityja te sa Carolinom udaljenom nećakinjom, astronautkinjom i kapetanicom S.A.B.E.R.-a, Monicom Rambeau. Ova neobična trojka mora se udružiti i naučiti surađivati kako bi spasila MCU svijet kao “Marveli.”

     NEDJELJA, 19. STUDENOG

  • Projekcija u 17,00 sati:

INSPEKTOR BRK I ZAGONETNI SLUČAJ/ Inspector Sun y la maldición de la viuda negra
animirani - sinkronizirano

Trajanje: 88′
Režija: Julio Soto Gúrpide

Zamislite svijet kukaca u kojem su pauci policajci. Predstavljamo vam do sada neviđen svijet kukaca, originalnog dizajna i neograničenog smisla za humor i jedan klasičan zaplet u stilu Agathe Christie! Radnja se odvija tridesetih godina prošlog stoljeća na hidroavionu tijekom leta između Šangaja i San Francisca. Dok ljudi zauzimaju putničku kabinu, ispod podova i tereta, trup je uređen poput luksuznog broda za kukce.

Nakon večere počinjen je zločin: moćni Bugsy Spindlethorp je ubijen, ostavljajući nevjerojatno lijepu Arabellu crnu udovicu – udovicom. Inspektor Brk, tvrdi profesionalac, zajedno s mladom vježbenicom Janey istražuje zločin. Suočavaju se s različitim neprijateljima, moćnim zločincima i jednim megalomanskim skakavcem koji planira izgladniti čovječanstvo uništavanjem njihovih usjeva i drugih izvora hrane, kontrolirajući mutantski super roj.

  • Projekcija u 19,00 sati:

IGRE GLADI: BALADA PJEVICA I ZMIJA/ The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes
akcija, avantura, drama

Trajanje: 165′
Režija: Francis Lawrence
Glumci: Hunter Schafer, Jason Schwartzman, Viola Davis, Rachel Zegler, Peter Dinklage

Ovo su desete Igre gladi, smještene 64 godine prije prvog filma. Lucy Gray Baird predstavlja siromašni Okrug 12, a 18-godišnji Coriolanus Snow je njezin mentor. Izgledi su protiv njega, Lucy ne predviđaju pobjedu, ali nakon što prkosnom pjesmom tijekom ceremonije žetve uspije zaokupiti pažnju cijelog Panema, Snow pomisli da bi možda mogao okrenuti šanse u njihovu korist.

Ujedinjujući svoju teatralnost i novootkrivenu političku mudrost, Snow i Lucy utrkuju se s vremenom kako bi preživjeli i otkrili tko je pjevica, a tko zmija.


Ulaznice po cijeni od 2 eura za djecu i 3 eura za odrasle možete kupiti sat vremena prije početka prikazivanja filma u Kinu Đurđevac.