Koncertom Đurđevčica službeno zatvorena Picokijada


Nedjelja, 27. lipnja 2021.

U sklopu Picokijade održano je 40-ak različitih povijesnih, kulturnih, folklornih, etnografskih, gastronomskih, sportskih i glazbenih programa. Brojni Đurđevčani i njihovi gosti tokom tri dana uživali su i plesali uz hitove Nene Belana, Željka Bebeka i Jelene Rozge.

Zatvaranje Picokijade u atriju tvrđave Stari grad obilježio je koncert ženskog vokalnog sastava Đurđevčice pod nazivom Snobočija. Picokijadu je službeno zatvorio gradonačelnik Hrvoje Janči preuzevši ključeve grada od kapetana, a zatim je pohvalio i zahvalio se svima koji su sudjelovali u organizaciji 53. Picokijade.

I posljednji dan Picokijade bio je upotpunjen raznim kulturno zabavnim događanjima. U prijepodnevnim satima održana je predstava Zakaj nam vele Picoki, dok je popodne održana tradicionalna povorka aranžiranih kola Podravina od leta koja je publiku podsjetila na zaboravljene stare običaje, zanate, nošnje, radove i način života.  Lovački dom Mičetinac bio je rezerviran za Lovački zestanek, natjecanje lovaca u gađanju na glinene golubove. Posjetitelji su i danas mogli uživati u domaćim proizvodima u sklopu Podravinoteke, a izabrani su i najlepši pevci Podravine.