Konjički klub Đurđevački graničari: obogatit će ponudu grada vožnjom fijakera i rehabilitacijskim jahanjem


Utorak, 26. veljače 2019.

Konjički klub Đurđevački graničari u prostorijama Društvenog doma Mladen Markač održao je svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu.

Skupštinu je otvorio predsjednik kluba Luka Karlovčan pozdravivši nazočne članove kluba,  prisutne goste iz Virovitice, Bjelovara, Koprivnice, Križevaca Gole i Virja, predsjednika ZSU grada Đurđevca Ivana Juričića te gradonačelnika Hrvoja Jančija.

Poslije uvoda i usvajanja dnevnog reda tajnik kluba Mario Šiptar osvrnuo se na bogati rad kluba u 2018. godini. Luka Karlovčan je posebice naglasio uspješno organiziranu utrku u daljinskom jahanju koja je bila najposjećenija u Hrvatskoj u povijesti te discipline sa preko 80 jahaćih parova na što je klub izuzetno ponosan jer je organizacijski bilo vrlo zahtjevno održati ovakvu manifestaciju.

Također klub aktivno provodi školu jahanja koja je prethodne godine upisala 20-ak polaznika. Karlovčan je čestitao članovima jahačima kluba zahtjevan nastup na 50. Picokijadi. Vodstvo kluba je također nabrojilo sve aktivnosti kojima su se odazivali na pozive prijateljskih klubova, udruga s područja grada te Turističke zajednice grada Đurđevca.

U 2018. godini aktivno je bilo 29 upisanih članova te još toliko ljudi koji sudjeluju u svim klupskim aktivnostima.  Predsjednik Luka Karlovčan iznio je plan i program za 2019. godinu u kojoj klub ima za cilj intenzivirati turističku ponudu baziranu na jahanju i vožnju fijakerom, provoditi školu jahanja u novo osiguranim prostorima s adekvatnim uvjetima za rad, sudjelovati na edukacijama za dobivanje certifikata za provođenje rehabilitacijskih aktivnosti pomoću konja, povećati broj klupskih natjecatelja u sportskom segmentu, te brojne druge aktivnosti kluba i ostalih prijateljskih udruga.

Rad kluba je pohvalio i gradonačelnik Janči te je podržao ideju o specijalizaciji pojedinih članova kluba za dobivanje certifikata za terapijsko jahanje te najavio nove projekte Grada u kojima će i klub aktivno participirati.

Klub se zahvalio gradonačelniku Hrvoju Jančiju i saborskom zastupniku i predsjedniku Gradskog vijeća Željku Lackoviću na dosadašnjoj podršci u radu kluba te na profesionalnom manježu čija će izrada uskoro krenutu podno utvrde Stari grad, a koji je nephodan za rad s konjima i razvijanje turističke ponude.