Konjički klub Đurđevački graničari: u ponudu uveli terapijsko jahanje, a Grad planira izgraditi staje za potrebe kluba


Srijeda, 11. ožujka 2020.

Konjički klub Đurđevački graničari je u prostorijama Društvenog doma Mladen Markač održao svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu.

Skupštinu je otvorio predsjednik kluba Luka Karlovčan pozdravivši nazočne članove kluba, te prisutne goste. Poslije uvoda i usvajanja dnevnog reda osvrnuo se na dosadašnji rad kluba u 2019. godini. Prilikom izlaganja naglasak je stavljen na uspješnu suradnju s Gradom Đurđevcom te u kratkom roku ostvarivanje zacrtanih ciljeva kroz uključivanje volontera u program edukativnih radionica, velik odaziv korisnika terapijskog jahanja, organiziranu međunarodnu utrku u daljinskom jahanju koja je bila najposjećenija u Hrvatskoj, školu jahanja, zahtjevan nastup jahača kluba na Picokijadi te provođenje i daljnje pisanje EU i nacionalnih projekata. Konjičkom klubu je odobreno 62.000,00 kn bespovratnih sredstava Ministarstva za demografiju, obitelj, socijalnu politiku i mlade za dodatno unaprjeđenje i podizanje kvalitete provođenja terapijskom jahanja. Klub je samostalno izradio Poslovni plan i aplicirao na još 3 projekta resornih ministarstava. 

U 2019. godini aktivno je bilo 36 upisanih članova s plaćenom članarinom te još toliko simpatizera kluba.  Predsjednik Luka Karlovčan iznio je plan i program za 2020. godinu u kojoj klub, osim navedenih aktivnosti u prethodnoj godini, ima za cilj intenzivirati sportske aktivnosti te nastaviti provoditi programe terapijskog jahanja te aplicirati na otvorene natječaje. Predsjednik Karlovčan se ispred konjičkog kluba posebice zahvalio predsjedniku gradskog vijeća te saborskom zastupniku Željku Lackoviću te gradonačelniku Hrvoju Jančiju na uspješnoj suradnji Grada Đurđevca i kluba te podršku Grada u projektima koje provodi konjički klub.

Gradonačelnik Hrvoje Janči se obratio skupštini podržavši rad kluba te najavio nove projekte i programe za bližu budućnost u suradnji grada i kluba, a na obostranu korist svih.

Od većih suradnji kluba i Grada u budućnosti, gradonačelnik je najavio gradnju staja za konje u obliku malog hipodroma u okolici utvrde Stari grad što će uvelike olakšati i unaprijediti rad kluba te podići razinu usluga konjičkog turizma, škole jahanja, terapijskog i inog jahanja na višu razinu.