Kreativni Ježići: nova garaža za pospremanje autića i kutak za čitanje


Petak, 15. veljače 2019.

Djeca u vrtićkoj skupini Ježići već dugo vremena pokazuju veliki interes za građevni centar u kojemu su smještena sva prijevozna sredstva u kutijama za igračke.

S obzirom na količinu autića i vozila koje imaju, pojavio se problem kod pospremanja te su djeca zajedno s odgojiteljicama zajedno odlučila napraviti garažu za vozila. Djeca su aktivno sudjelovala u nastajanju garaže-bojali su, rezali i lijepili. Osim garaže djeci je ponuđen kolut „u prometu“ te daščice na kojima je otisnuta cesta. Simbolička igra zainteresirala je i dječake i djevojčice. Djeci su ponuđene i drvene kockice raznih debljina i dužina koje su poslužile za građenje garaže, kućica te zgrada. Djeca kroz ovakvu igru razvijaju timski rad jer zajednički sudjeluju u građenju.

Istraživački centar upotpunili su kosinom s lopticama, što je izazvalo veliko zanimanje, pa osim istraživanja kosine lopticama, djeca kosinu istražuju i autićima. Tu su i igre s kamenčićima koje nižu i slažu na svjetlećem stolu, te igra punjenim bočicama i epruvetama u boji. Igra manipuliranja posudicom i letećim objektom nije im nimalo laka, ali su uporni u postizanju cilja.

Odgojiteljice su im osmislile i novi mirni centar za listanje i čitanje gdje provode vrijeme provode listajući i pričajući priče jedni drugima.