KUD Petar Preradović: Katarina Sokač i Borna Šimunic osvojili 2. mjesto na natjecanju plesnih parova Drmeš-DA!


Petak, 4. prosinca 2020.

Članovi KUD-a Petar Preradović Katarina Sokač i Borna Šimunic postigli su zavidne rezultate na manifestaciji Drmeš-DA!, natjecanju plesnih parova u izvođenju hrvatskih narodnih plesova. Ovaj mladi par prvi se put natjecao na ovom natjecanju, a predstavio se Katarininom koreografijom „Mladi podravski čardaš“ te se plasirao na visoko 2. mjesto.

Manifestacija je zbog epidemiološke situacije u nekoliko navrata odgađana, ali se ipak uspjela održati online putem YouTube kanala. Na 13. natjecanju Drmeš-DA! sudjelovalo je devet plesnih parova iz Đurđevca, Draganića, Osijeka, Pazina, Zaboka i Zagreba.

Katarina i Borna svojom su umjetničkom izvedbom oduševili stručni žiri u sastavu Rajko Pavlić i Goran Knežević, koji u stručnom izvješću za mladi plesni par navode sljedeće:

„Strukturalno čist i odmjeren početak ovog odlično uigranog para, koji plijeni pažnju svojom rasplesanošću, uigranošću i scenskom uvjerljivošću. Prostor je dobro korišten te je uvelike doprinio razigranosti ovog odličnog plesnog para.“ (Rajko Pavlić, samostalni plesni umjetnik)

„Izuzetno razigrani. Plesne korake i pokrete držali su u granicama dobrog ukusa. Ujednačeni i skladni s dobrim korištenjem scenskog prostora. Odisali su finoćom i elegancijom, ali i narodnim.“ (Goran Knežević, selektor prema kriterijima HDFKiV)

Osim Katarine i Borne, u natjecanju su sudjelovali i prošlogodišnji prvaci manifestacije Lucija Lenardić i Dorian Rupčić, također članovi KUD-a „Petar Preradović“.

Izvedbe naših KUD-ovaca možete pogledati klikom na sljedeće poveznice: