KUD Petar Preradović na Hrvatskom balu u Mađarskoj


Srijeda, 15. studenoga 2017.

Ženski vokalni sastavi Đurđevčice i Katarine sudjelovale su na Međunarodnom susretu pjevačkih zborova u Martincima u Mađarskoj.

Organizator susreta je  bio Hrvatski kulturni i sportski centar Josip Gujaš Džuretin i Kulturno društvo Martince. Tom prigodom održana je proslava Martinja, Međunarodni susret pjevčkih zborova te hrvatski bal s ciljem okupljanja i druženja Hrvata u Mađarskoj. Đurđevčice i Katarine su se predstavile s tradicijskim pjesmama Podravine uz pratnju tamburaškog sastava KUDa Petar Preradović.

Bila je to također prigoda za razmjenu iskustava i sa ostalim ansamblima koji su nastupali na susretima: Ženski pjevački zbor „August Šenoa” iz Pečuha, Ženski pjevački zbor „Snaše iz Pogana”,  Mješoviti zbor iz Harkanja,  Pjevački zbor Kud-a „Bunjevačka zlatna grana” iz Baje , Dušnočki izvorni Hrvatski pjevački zbor,  Pjevački zbor Kud-a „Podravina” iz Barča, Hrvatski ženski zbor „Ljubičica” iz Petrovog sela, Ženski vokalni sastav „Đakovčanke” iz Đakova, Muška pjevačka skupina „Šokadija” iz Starog Mikanovaca i Ženski pjevački zbor Korjeni iz Martinaca.