KUD poklonio koncert svojemu gradu za imendan


Ponedjeljak, 24. travnja 2017.

Čestitku svojemu Gradu za imendan, uputili su jučer đurđevački glazbenici i folkloraši u Domu kulture uz cjelovečernji koncert povodom obilježavanja Dana Grada.

Naši rasplesani i raspjevani KUD-ovci imendansko su slavlje iskoristili, na radost i zadovoljstvo prisutnih, za cjelovečernju glasnu plesno-pjevanu šetnju Lijepom našom, ali i za prigodu da sve njegove sastavnice, od najmlađih folkloraša, preko folklornog i tamburaškog sastava kao i vokalnog sastava, daju svoj najljepši dvosatni prilog gradu za imendan. Tako su pred mnogobrojnom đurđevačkom publikom, uz KUD Petar Preradović, nastupili i Etno skupina Dječjeg vrtića Maslačak, Mlađa sekcija KUD-a Petar Preradović, Folklorna skupina Osnovne škole Grgura Krlovčana Đurđevac, Ženska pjevačka skupina Katarine, Ženski vokalni sastav Đurđevčice i KUD Kolovrat iz Lekenika.

Na kraju koncerta dodijeljene su nagrade svim voditeljima i sudionicima koncerta, a nagrade im je uručio gradonačelnik Željko Lacković koji je izrazio ponos i sreću što ovako mladi ljudi njeguju kulturu i kulturnu baštinu našega kraja, te im se zahvalio na uloženom trudu i ljubavi.

Za još jedan odličan koncert, poklonjen svome gradu, zaslužni su voditelji KUD-a (Luka Karlovčan, Tomislav Markovica, Kristina Benko Markovica i Ivan Benko), voditeljica Etno skupine Dubravka Markovica, voditeljica Folklorne skupine OŠ Grgura Karlovčana Monika Rupčić i Matija Bažulić, koji je vodio program.