Kuglački klub Graničar proslavio 70. obljetnicu postojanja kluba


Ponedjeljak, 14. svibnja 2018.

Kuglački klub Graničar u subotu je svečano obilježio 70. obljetnicu postojanja kluba.

Na svečanosti koja je održana u zgradi INA-Naftaplina u Đurđevcu, nazočili su gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči, član Izvršnog odbora Hrvatskog  kuglačkog saveza Tomo Globan, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Đurđevca Ivan Juričić, predsjednik Kuglačkog saveza Koprivničko-križevačke županije Josip Rožmarić, predsjednik Kuglačkog kluba Graničar Mirko Banjac, dosadašnji predsjednici i treneri kluba, kuglačice i kuglači kao i svi zaljubljenici kuglanja u Đurđevcu.

U svom obraćanju gradonačelnik Hrvoje Janči, čestitao je kuglačima obljetnicu i osvajanje prvog mjesta u trećoj ligi te zaželio što bolje sportske uspjehe u daljnjem natjecanju u drugoj ligi.

- Od Kuglačkog kluba mogu se očekivati još bolji rezultati, a Grad i Zajednica sportskih udruga Grada Đurđevca nabavit će potrebnu opremu za predstojeća natjecanja. Nažalost na području grada nema adekvatnog prostora koji bi odgovarao uvjetima potrebnim za kuglanu, ali nam je u planu njezina izgradnja kad se raspišu natječaji za sufinanciranje izgradnje sportske infrastrukture- istaknuo je gradonačelnik.

Predsjednik Kuglačkog saveza Koprivničko –Križevačke županije Rožmarić, rekao je da su kuglači Graničara uvijek dobrodošli na kuglanu u Koprivnicu na kojoj treniraju i igraju prvenstvene utakmice, dok je član izvršnog odbora Hrvatskog kuglačkog saveza Tomo Globan istaknuo, da je kuglana u Đurđevcu potrebna, kako bi Graničar mogao nastaviti svoja daljnja natjecanja te mogao osnovati školu kuglanja kao temelj opstojanja kuglanja u Đurđevcu.

Na svečanosti je prezentirana povjesnica Kuglačkog kluba Graničar te su podijeljene zahvalnice institucijama i pojedincima koji daju potporu klubu.

Cijelu sezonu Graničar je odigrao vrlo koncentrirano i motivirano pod „dirigentskom“ palicom Mirka Banjca i kapetana Ivana Bukovića koji je ujedno i proglašen za naj sportaša u 2017. godini.

Svi igrači dali su svoj maksimum, a za klub su ovoj sezoni su nastupili Mirko Banjac, Martin Barčan, Antun Bionda, Ivan Buković, Zdravko Lovašen, Zdravko Vokšan i Dražen Vugrinec. Svoj doprinos još su dali Petar Blažok, Stevo Preksavec i Marko Preksavec.

Članovi su se jednoglasno složili kako je kuglanje sport koji ne poznaje godine, a većina članova prije se bavila drugim sportovima, te je ovo samo nastavak ljubavi prema sportu i sportskom načinu života.