3 medalje naših karatistica na Međunarodnom turniru u Samoboru


Utorak, 20. siječnja 2015.

U Samoboru je u subotu i nedjelju, 17. i 18. siječnja 2015. godine održan 24. međunarodni karate turnir „Grand Prix Croatia 2015“. Ovaj turnir je jedan od najjačih međunarodnih karate turnira u cijeloj Europi, okupio je 1706 natjecatelja iz 206 klubova iz 23 zemlje Europe i svijeta (Azerbajdžana, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Belgije, Češke, Danske, Njemačke, Hong Konga, Mađarske, Izraela, Italije, Kosova, Latvije, Makedonije, Crne Gore, Nizozemske, Poljske, Srbije, Slovačke, Slovenije i Švedske i Hrvatske).

Na ovo iznimno jako natjecanje Karate klub Đurđevac je otišao sa 4 najspremnije karatistice koje su opravdale svoje nastupe i osvojile odličja. Ema Čorba je u kategoriji učenica -32kg osvojila zlatnu medalju dok je Ema Juričić isto tako osvojila zlatnu medalju  u kategoriji učenica -40kg. Mateja Prevedan je osvojila srebrnu medalju u kategoriji učenica -36kg, a Lari Hodalić je nedostajalo malo sportske sreće da uđe u borbu za 3. mjesto

Ove godine je konkurencija u mlađim kategorijama bila vrlo jaka, a na postolja su se uspinjali samo najbolji među najboljima što i nije bilo nimalo lagano jer su kategorije bile dobrano ispunjene kvalitetnim mladim natjecateljima.

Zahvaljujući odličnim nastupima naših cura od ukupno 168 klubova u borbama iz 23 države svijeta i nekoliko nacionalnih reprezentacija Karate klub Đurđevac je zauzeo visoko 10. mjesto u ukupnom poretku klubova.

Ovim rezultatima Karate klub je odlično startao u novu natjecateljsku sezonu.