4 medalje naših karatista na Međunarodnom karate turniru u Mađarskoj


Četvrtak, 23. listopada 2014.

U Budimpešti se u subotu, 18. listopada 2014. održao Međunarodni karate turnir Hungarian Open na kojem je nastupilo 670 natjecatelja iz 6 zemalja (Mađarska, Hrvatska, Crna Gora, Rusija, Srbija i Rumunjska). Na ovom turniru Karate klub Đurđevac je nsstupio sa 6 natjecatelja koji su u nimalo lakoj konkurenciji donijeli kući 2 zlatne, 1 srebrnu i 1 brončanu medalju. Zanimljiv je i podatak da je Karate klub sa 4 osvojena odličja bodovno zauzeo visoko 15. mjesto od ukupno 42 kluba koji su sudjelovali na turniru ili da bude još interesantnije po broju osvojenih zlatnih medalja pozicionirali su se na 11. mjestu što govori o tome da se u klubu stvaraju generacije izvrsnih karatista koji svojim nastupima postaju prepoznatljiv brand našeg grada i izvan granica Hrvatske.

Ema Juričić je još jednom potvrdila izvrsnu formu osvojivši 1. mjesto u kategoriji učenica do 40kg savladavši tri svoje protivnice bez ijednog izgubljenog poena. Marla Ana Hrpalo je također bila izvrsna osvojivši 1. mjesto u kategoriji mlađih učenica do 32kg dok je Ema Čorba u kategoriji učenica do 32kg osvojila 2. mjesto pobijedivši 3 natjecateljice i na kraju u finalnoj borbi nakon izjednačenog rezultata 2:2 gubi odlukom sudaca 4:1 od domaće natjecateljice. Lana Hrvoić je u kategoriji mlađih učenica iznad 32kg osvojila 3. mjesto.

Za naš klub nastupili su još Gordan Pecikozić i Mateja Prevedan. Sa našim natjecateljima bio je trener Nikola Kopričanec koji je izrazito zadovoljan prikazanim borbama i osvojenim odličjima jer većini natjecatelja ovo je bio prvi izlazak izvan granica naše domovine.

Čestitamo još jednom na osvojenim odličjima i vrlo smo ponosni na svoje najmlađe natjecatelje koji svojim upornim radom i rezultatima pokazuju da pripadaju u sam vrh karate sporta svoje generacije.

Nakon odlično odrađenog turnira ostatak dana iskorišten je za izlet kako bi  se razgledala Budimpešta.

Sljedeće natjecanje naše karatiste očekuje 25. listopada u Daruvaru na 14. Karate Darfestu.