Đurđevac Open 2014. – 19 medalja za naše karatiste


Nedjelja, 6. travnja 2014.

I ove godine u odličnoj organizaciji našeg Karate kluba u Đurđevcu u nedjelju 6. travnja 2014. u sportskoj dvorani Strukovne škole održavao se 5. po redu Međunarodni karate turnir Đurđevac Open 2014. na kojem je nastupio 351 natjecatelj iz 28 klubova iz Hrvatske, Mađarske i BiH.

Karate klub Đurđevac osvojio je 19 medalja od kojih je 5 zlatnih, 3 srebrne i 11 brončanih i zauzeo je 2. mjesto  u ukupnom poretku klubova u borbama.

Svečano otvorenje turnira počelo je postrojavanjem klubova i izvedbom himne Republike Hrvatske Ženskog vokalnog sastava "Đurđevčice". Govor dobrodošlice svim sudionicima uputio je predsjednik Karate kluba Đurđevac Ivan Juričić.  Turnir su svojim dolaskom podržali dopredsjednik i član Upravnog odbora Hrvatskog karate saveza Josip Škrablin, predsjednik Europske federacije sudaca Primož Debenak i predsjednik sudačke komisije Hrvatskog karate saveza Tibor Mateša.

Dopredsjednik i član Upravnog odbora Hrvatskog karate saveza Josip Škrablin dodijelio je posebna priznanja, u ime Karate kluba Đurđevac, osvajačima državnih medalja na nedavno održanom prvenstvu RH za učenice i učenike u Nedelišću Janu Posavac za osvojeno 3. mjesto u kategoriji učenici +46kg, Emi Čorba za osvojeno 2. mjesto u kategoriji učenice do 32kg i Emi Juričić za osvojeno 1. mjesto u kategoriji učenica do 36kg.

Nakon dodjele priznanja osvajačima medalja i prigodnih poklona, gradonačelnik grada Đurđevca Željko Lacković službeno je  otvorio turnir.

Svi natjecatelji koji su osvojili 1. mjesto osim medalje dobili su i pehar, a najbolji klub odnio je kući veliki pehar kojeg je na kraju turnira gradonačelnik Željko Lacković uručio Karate klubu "Energija" iz Banja Luke (BiH) za najbolji klub u borbama i Karate klubu "Globus" iz Čakovca za najbolji klub u katama.

Karate klub se zahvaljuje svima koji su pomogli u organizaciji ovog velikog projekta, a posebice trenerima dr. Nikoli Kopričancu i Teu Jeftimovu koji su bili cijelo vrijeme podrška natjecateljima i ravnatelju turnira Luki Cestaru.

Rezultati koji su postignuti slijede u nastavku:

Ime i prezime

 1. ROKO MARTINČIĆ, MLAĐI UČENICI -30  - 2. mjesto, UČENICI -30 - 2 mjesto,
 2. GORDAN PECIKOZIĆ, MLAĐI UČENICI -34 - 3. mjesto, UČENICI -34 - 3. mjesto,
 3. INA POSAVAC, MLAĐE UČENICE -32 - 3. mjesto,
 4. LANA HRVOIĆ, MLAĐE UČENICE -36 - 1. mjesto,
 5. ANTONIJA PETROVIĆ, MLAĐE UČENICE -36 - 2. mjesto,
 6. PETRA JANČIJEV, MLAĐE UČENICE +36 - 1. mjesto, UČENICE -44 - 3. mjesto,
 7. JAN POSAVAC, UČENICI +46 - 1 . mjesto,
 8. VINKO NEMET, UČENICI +46 - 3. mjesto,
 9. MATEJA PREVEDAN, UČENICE -32 - 3. mjesto,
 10. EMA JURIČIĆ, UČENICE -36 - 1. mjesto, MLAĐE KADETKINJE -40 - 1. mjesto,
 11. LARA HODALIĆ, UČENICE -44 - 3. mjesto, MLAĐE KADETKINJE -45 - 3. mjesto,
 12. NIKO FUSIĆ, MLAĐI KADETI -36 - 3. mjesto,
 13. ANTONIO SLAVINIĆ, MLAĐI KADETI -57 - 3. mjesto,
 14. VANDA SKENDROVIĆ, MLAĐE KADETKINJE -50 - 3. mjesto.

Nastupili su još i Matija Špoljar, Paulo Fridrich, Antonija Pavlović, Jurica Švraka, Marla Ana Hrpalo, Tatjana Tomašek, Valerio Prevedan, Ivan Juričić i Arel Lav Jurkas.