8. Tjedan cjelodnevnog učenja


Srijeda, 1. listopada 2014.

U Gradskoj knjižnici Đurđevac u utorak, 30. rujna 2014. godine u 11,00 sati  u sklopu 8. tjedna cjeloživotnog učenja, održano je predavanje Sigurno u autosjedalici. Predavanje je održala Lana Pervan iz Udruge „Roda – Roditelji u akciji“ koja je prisutnim roditeljima objasnila zašto se sjedalice moraju koristiti, kako ih ispravno namjestiti te koju sjedalicu izabrati za dijete s ciljem sprečavanja ozbiljnih ozljeda djece pri sudaru.  Nakon predavanja Rodine volonterke izvršile su kontrolu autosjedalica na parkiralištu Poslovnog centra Đurđevac. Tom prilikom za sve roditelje koji su htjeli provjeriti ispravnost svojih autosjedalica PARKING TIM d.o.o. Rijeka omogućio je besplatno parkiranje. Ovakva edukacija roditelja i šire javnosti o važnosti sigurnosti djece u vozilu svakako je hvale vrijedna i nužna. Gradska knjižnica Đurđevac ovom edukacijom započela je obilježavanje Tjedna cjeloživotnog učenja i nastavila svoje, sad već tradicionalne, edukacije za roditelje.

Kako poslodavca zainteresirati za sebe, prikazati mu svoje kvalitete, istaknuti se među mnogobrojnim kandidatima? Sve to posjetitelji su saznali na predavanju mr.sc. Martine Ferenčić,  Dušanke  Vergić, prof. , i UP škole stranih jezika koju su predstavljale Lena Fulir, prof. i Maja Paska, prof. , održanog 30. rujna u 18,00 sati u Društvenom domu „Mladen Markač“ u Đurđevcu, a u sklopu 8. tjedna cjeloživotnog učenja koje je organizirala Gradska knjižnica Đurđevac.

Promatrajući samog sebe kroz načela marketinga i kreirajući strategiju za brand „JA“, možemo si olakšati postizanje zacrtanih osobnih ciljeva. Uz vještinu pravilnog i urednog popunjavanja životopisa, ne samo na hrvatskom jeziku, već i na njemačkom i engleskom jeziku, treba se istaknuti među brojnim životopisima koji pristižu poslodavcima, te se kvalitetno predstaviti na razgovoru za posao i pripremiti se za njega kako bi bio što ugodniji i kako bi rezultat bio što bolji.  Konkurencija za posao je najčešće velika – mnogo kandidata prijavljuje se za jedno otvoreno radno mjesto.