Atrij Starog grada zabljesnuo novim sjajem


Petak, 4. srpnja 2014.

Uoči obilježavanja Picokijade 2014. završeni su radovi na uređenju atrija, veže i sanitarnog čvora u prizemlju utvrde Stari grad, koji su bili neophodni za olakšano funkcioniranje Starog grada. Radovi su se odvijali uz prethodno pozitivno odobrenje Konzervatorskog odjela u Bjelovaru, budući da je Stari grad zaštićeno kulturno dobro RH.

Galerija Stari grad Đurđevac sa svojim sadržajem prepoznata je tijekom cijele godine, a posebice prilikom obilježavanja brojnih manifestacija u gradu Đurđevcu. Tako je tijekom obilježavanja Picokijade Galeriju posjetilo 1268 posjetitelja. Brojni dolasci posjetitelja u našu Galeriju predstavljaju prepoznatljiv djelić mozaika bogate kulturne baštine lijepe naše.

Ambijentu i bogatoj kulturnoj baštini oduševili su se stručni tim i reprezentativke švedske rukometne juniorske reprezentacije koje za vrijeme odigravanja Svjetskog prvenstva borave u Đurđevcu. Slobodan dan od natjecanja iskoristile su za razgledavanje znamenitosti grada Đurđevca, pa su posjetile Stari grad gdje su se upoznale s poviješću grada u kojem borave i Legendi o Picokima, odnosno o hrabrosti i domišljatosti Đurđevčana ponosnih na svoju povijest, na svoj nadimak i svojeg pijetla koji je danas najzastupljenije heraldičko obilježje ovog našeg kraja. Ujedno su razgledale  stalni postav Donacije ILC i trenutno postavljene izložbe.