Biškup Vid Balog na Martinju v hotelu Picok, 13.studenoga


Subota, 16. listopada 2010.

Nakon pića dobrodošlice, za predjelo će se nuditi prezvuršt, čvarci, kosana mast, kuhana šunka i prge, juha će biti podravska, za glavno jelo pečeni puran će se rezati pred gostima, guska će biti u kiseloj repi, a pečeni buncek, krvavice, kobasice i pečena rebarca će se kombinirati s kiselim dinstanim zeljem, restanim krumpirom i lovačkom roladom.       Ako nakon svega toga još netko nešto bude mogao okusiti, onda će se moći prebaciti na pogačice s čvarcima, kašnjake s bučinim uljem, pitu s jabukama ili pak orehnjače i makovnjače. Slijed je to delicija, koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a koje se pripremaju za ovogodišnju Martinjsku večer u hotelu Picok. Na popisu delicija koje se spremaju za tu prvu veliku tradicionalnu, jesensku hotelsku feštu, koja bi trebala biti kruna svih goričarskih i martinjskih događanja, ima još izazova. Uz plesnu grupu „Izazov“ i ovako bogat martinjski stol  (a sve to za samo 150 kuna), jedan od važnih izazova da te subote, 13.studenoga, bude u hotelu Picok je i Vid Balog, kao glavni i Krešo Blažek, kao pomočni biškup pri špelancijama krštenja mošta u vino. A neće ni vina nedostajati. Degustirat će se vina Marijana Matočeca, Josipa Gašparića i Tomislava Tomrlina, najpoznatijih đurđevačkih vinara, čija su vina i na Vinskoj karti hotela Picok, a degustacija presijecati plesnim izazovima i izvrsnim pogačicama s lukom i drugim dodacima Pekarne Dergez. Iz Picoka stoga poručuju da je već sada najbolje rezervirati svoje mjesto na pravom mjestu, a za sve one iz drugih mjesta i iznimno povoljne paket-aranžmane s noćenjem. Pa nakon svega ponuđenoga, neš pil…!?