Otvorenje Društvenog doma u Svetoj Ani


Ponedjeljak, 28. srpnja 2014.

Novouređeni Društveni dom u Svetoj Ani zablistao je na obilježavanju Dana Svete Ane. Iako u stisci s vremenom, radovi na uređenju Društvenog doma završili su uoči proslave Svete Ane. Sve je započelo u 11:00h svetom misom u Crkvi Svete Ane. Uoči svečane sjednice Mjesnog odbora Svete Ane, KUD Petar Preradović iz Đurđevca, po prvi puta je nastupio u đurđevačkom prigradskom naselju Sveta Ana, i sve prisutne počastio izvođenjem pjesama i plesova iz svog bogatog repertoara.

Svečanoj sjednici Mjesnog odbora Sveta Ana nazočili su gradonačelnik Grada Đurđevca Željko Lacković, njegova zamjenica Kristina Benko Markovica, predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Marijan Ružman, zamjenik župana KKŽ Darko Sobota i ostali gosti. Predsjednik MO uručio je priznanja pojedincima zaslužnim za promociju mjesta Svete Ane, turizma u Svetoj Ani i za poboljšanje kvalitete života u Svetoj Ani, i to: gradonačelniku Grada Đurđevca Željku Lackoviću, predsjedniku Gradskog vijeća Grada Đurđevca Marijanu Ružmanu, velečasnom Mariju Filipoviću, Veljku Miletiću, Đuri Kolaru i Katarini Račan.

Večernji sati bili su rezervirani za nastup dramske skupine HKUD-a Frankopan iz Ferdinandovca za izvođenje predstave SVEKR(i)VA koja se zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta održala u Društvenom domu, a ne kod vodenice kako je bilo zamišljeno. Nepovoljno vrijeme prekinulo je održavanje turnira u odbojci na pijesku na igralištu kod Društvenog doma i koncert grupe iz Svete Ane "Autoput" i njihovih gostiju TS Dangube i Udrugu cimbalista Hrvatske, a organizatori pokušavaju dogovoriti novi termin za održavanje koncerta.