Ema Juričić zlatna na Prvenstvu Balkana u Istanbulu


Ponedjeljak, 16. lipnja 2014.

Ema Juričić, članica našeg karate kluba ovog vikenda nastupila je na 19. Prvenstvu Balkana u karateu za mlađe uzraste (2000.-2003.) u Istanbulu kao reprezentativka Hrvatske te postigla senzacionalan uspjeh osvojivši prvo mjesto u svojem uzrastu (2003. godište) te time postala prvakinja Balkana u kategoriji -40kg. Natjecanje je održano od 14. - 15. lipnja 2014. godine u Istanbulu, a nastupilo je 750 natjecatelja iz 10-tak nacionalnih selekcija s prostora Balkana (Turska, Grčka, BiH, Makedonija, Srbija, Albanija, Bugarska, Crna Gora, Rumunjska i Hrvatska). Ema je u nizu besprijekornih borbi do zlata došla u mečevima protiv natjecateljica iz Srbije (3:0), BiH (7:0) i Turske (4:0), dok je u finalnoj borbi pobijedila domaću karatisticu s rezultatom 3:0 čime je dokazala apsolutnu nadmoć na ovom natjecanju. Ekipa se iz Turske vraća danas te klub organizira svečani doček.

Ovom velikom uspjehu Eme pridonijeli su i njezini treneri dr. Nikola Kopričanec, stručni suradnik profesor kineziologije Ivor Bolteković-Tkalec te Luka Cestar koji joj je bio podrška na samom natjecanju. Velika im hvala za sav dodatan trud koji su uložili u posljednjih 15 dana i odlično pripremili Emu za Balkansko prvenstvo.

Ovo je veliki rezultat kako za naš klub tako i za našu reprezentaciju koju je Ema predstavljala te joj ovim putem gradonačelnik i uprava kluba još jednom čestita.

Predsjednik Karate kluba Ivan Juričić zahvaljuje se sponzorima: Zajednici sportskih udruga grada Đurđevca, Gradu Đurđevcu, Zajednici sportova Koprivničko-Križevačke županije te tvrtki Pro-Ping d.o.o. koji su omogućili odlazak na ovo prestižno karate natjecanje na kojem je Ema još jednom pokazala da pripada u sam vrh karate natjecatelja.