Galerija Stari grad Đurđevac – u osam dana s rekordnom posječenošću


Petak, 30. svibnja 2014.

Galerija Stari grad Đurđevac sa svojim sadržajem prepoznata je i valorizirana unutar brojnih pedagoških ustanova koje su upravo u svojim đačkim ekskurzijama i terenskoj nastavi našli izvrsno mjesto za ponavljanje naučenog gradiva (osobito niži razredi osnovnih škola) vezanih uz pojmove legende, burga, fortifikacije, muzeja, galerije itd. Kroz vodstvo prilagođeno upravo nižim razredima mali osnovnoškolci naučili su određenu muzeološku terminologiju, upoznali sadržaj utvrde, slikarstvo i aktualne izložbe u Galeriji Stari grad.

Zadnjih osam dana Galerijom je prošlo 957 učenika te pratitelja i profesora iz osnovnih i srednjih škola iz Rovišća, Koprivnice, Zagreba, Virja i Đurđevca. Od stranih posjetitelja treba spomenuti i one s Floride, Njemačke, Švicarske i Mađarske. Rekordan je bio 27. svibnja kada je utvrdom i galerijom prodefiliralo 302 posjetitelja.

Ne krijući zadovoljstvo profesori i učitelji istaknuli su da će ponovno uvrstiti u svoj program upravo našu destinaciju sa đurđevačkim pijescima i ostalom kulturnom baštinom koja je idealno mjesto za ponavljanje lekcija iz nastavnog sadržaja i upoznavanje novog.

Brojni dolasci posjetitelja rezultat su dugogodišnje dobre suradnje sa turističkim agencijama i pojedincima na području Koprivničko-križevačke županije, a sve je više turističkih agencija iz Zagreba koje su prepoznale djelić mozaika bogate kulturne baštine lijepe naše.