Glazbena božićna bajka na Blagdanskom koncertu


Ponedjeljak, 29. prosinca 2014.

Tradicionalni blagdanski koncert održan je u nedjelju 28. prosinca 2014. godine u Sportskoj dvorani u Đurđevcu. Pred dvoranom ispunjenom do posljednjeg mjesta skoro dva sata trajala je glazbena božićna bajka s najljepšim hrvatskim blagdanskim pjesmama i plesovima, ali i svjetskim evergreenima. Svatko od izvođača nastojao se predstaviti u što boljoj i originalnijoj interpretaciji i koreografiji što im je i uspjelo.

Đurđevačka publika skoro dva sata uživala je u izvedbama Puhačkog orkestra DVD-a Đurđevac, KUd-a Petar Preradović, Ženskog vokalog sastava "Đurđevčice", Udruge cimbalista RH, Zbora Župe sv. Jurja, Zbora Udruge umirovljenika grada Đurđevca, Djevojačkog zbora Gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac, te Matije Vogrinčića, Ivane Senjan, Mateja Baltića, Dore Trogrlić, Lucije Kolarević, Marte Šelimber, Irene Kožar.

Blagdanski koncert završio je pjesmom "Zvončići" koju su zajednički izveli svi izvođači na pozornici i publika na tribinama.

Blagdanski koncert imao je i humanitarnu notu - za teško bolesnog dječaka Lea Kopića iz Severovaca sakupilo se 3.036,60 kuna.

Galerija slika: Blagdanski koncert 2014.