Ivan Hadžija i dalje na čelu 133. godine starog DVD-a Đurđevac


Ponedjeljak, 11. ožujka 2013.

Vatrogasci DVD-a Đurđevac u subotu su na svojoj 133. redovnoj godišnjoj i izbornoj Skupštini, pred više od stotinu vatrogasaca, svojih članova, te gostiju iz prijateljskih i susjednih društava, a u nazočnost gradonačelnika Slavka Gračana i drugih gostiju, za novog predsjednika ovog velikog i starog dobrovoljnog vatrogasnog gradskog društva ponovno izabrali Ivana Hadžiju.

Uz novog-starog predsjednika Ivana Hadžiju, DVD Đurđevac će u narednom mandatu voditi, dopredsjednik Franjo Vokšan, zapovjednik Ivan Petrović, dozapovjednik Željko Turbelija, tajnica Vesna Nikša i blagajnik Mladen Jakupčić. Dio novih je članova i u Nadzornom odboru, kojem predsjeda Vladimir Turbelija, dok su mu članovi Kristijan Fuček, Miroslav Kucel, Ivana Majetić i Danijel Martinčić. Nakon izvješća o dosadašnjem radu i brojnim lanjskim vatrogasnim aktivnostima, članovi Skupštine jednoglasno su prihvatili izvješća kao i plan rada za ovu godinu.

- Planom će se nastaviti kontinuitet dobrog dosadašnjeg rada, u što se ubraja školovanje i edukacija članstva, rad sa mladima, nabavka potrebite opreme, protupožarna preventiva, održavanje prijateljskih odnosa sa drugim društvima, sudjelovanje na prigodnim vatrogasnim manifestacijama najavio je planove za naredno razdoblje novi (stari) predsjednik Ivan Hadžija.

Članovima su za vjernost društvu uručene Spomenice. Za deset godina vjernosti dobile su je Iva Škurdija, Ana Čubelić, Aleksandra Birta, te Danijel Carek i Davor Šadek. Za 30 godina Spomenice su uručene Marijanu Roštanu, Draženu Štefaniću, Željku Turbeliji i Davoru Martinčiću, a za 40 godina Petru Keliću i Marijanu Kicivoju.