Izložba učeničkih radova u Domu kulture


Četvrtak, 12. lipnja 2014.

Ususret obilježavanju Picokijade 2014. u Domu kulture je, jučer, 11. lipnja 2014. godine postavljena izložba likovnih radova koje su napravili učenici Osnovne škole Grgura Karlovčana iz Đurđevca povodom obilježavanja Dana škole. Izložba je koncipirana od tematski sličnih radova nastalih na dvije radionice. Prvu radionicu održala je đurđevačka slikarica Andreja Živko koja je djeci pročitala priču o neobičnom pijetlu kojeg su zatim učenici slikali u dvije skupine - jedna skupina slikala je temperama, a druga kombiniranom tehnikom pastel i kolaž.

Drugi dio izložbe dječjih radova nastao je u Starom gradu 27. svibnja 2014. godine na druženju učenika Područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac, Sirova Katalena i Područne škole za djecu s teškoćama u razvoju. Nakon dobrodošlice koju su im zaželjeli ravnateljica Centra za kulturu i kustosica muzeja Edita Janković-Hapavel i učitelj likovne kulture i voditelj radionice Zoran Vidaković, učenici su radeći u grupnom radu tehnikom kolažni mozaik izradili pijetla, jednog od simbola grada Đurđevca.

O posebnosti izložbe govori i sama postava učeničkih radova, odnosno izložbu je moguće pogledati šetajući se oko Doma kulture (Galerije Centar 2).