Kadeti i kadetkinje ŠK “Picok” Đurđevac na Prvenstvu Hrvatske


Petak, 27. lipnja 2014.

Šahovsko prvenstvo države za kadetkinje i kadete u 2014. godini, održano je u Splitu, točnije Kaštel Štafilić, od 21.-27. lipnja 2014. godine. U ukupno 250  sudionika učestvovala je  i ekipa "ŠK Picok" s 12 natjecatelja.  Kadeti su ostvarili solidne, a kadetkinje odlične rezultate.
Kod kadeta najbolji je bio Matko Balala sa 5 odvojenih bodova, dok su Viktor Šalamon, Zvonimir Fusić i Luka Tomrlin osvojili po 4, Luka Plazek 3,5, Nikola Mlakar i Ivan Kokša po 3, a Robert Rabađija 2,5 bodova.
Kod kadetkinja do zadnjeg kola u igri za medalju bile su Ema Bevanda i Lana Plazek. Najbolja kod kadetkinja bila je Ema Bevanda 5,5 bodova, dok je Lana Plazek osvojila 5, Lorena Bevanda i Ruža Purkić po 4 boda.
Predsjednik ŠK "Picok" istaknuo je kako je sveukupno zadovoljan postignutim rezultatima jer su kadetkinje pokazale da će ŠK u skoroj budućnosti imati vrlo jaku žensku ekipu, dok je kod kadeta većina bila "ulazno godište", pa se mogu očekivati i bolji rezultati iduće godine.

Nijansu do medalje bila je Jelena Kokša iz "ŠK Konaki" (Novo Virje) koja je, iako je ulazno godište osvojila 6 bodova,  te je dobila pozivnicu HŠS-a da predstavlja Hrvatsku na svjetskom prvenstvu koje  se iduće godine održava u Južnoafričkoj Republici.