”Karavana prijateljstva Vukovar – Ljubljana” ponovno u Đurđevcu


Petak, 20. lipnja 2014.

Tradicionalna biciklistička karavana u organizaciji Saveza hrvatskih društava u Sloveniji, koja spaja Vukovar i Ljubljanu te mnoge gradove na svojem putu i ove godine imala je Đurđevac za kraj etape i svoje odmorište. Nakon polaska iz Grada Vukovara  i prođenih 210 kilometara, zadnje kilometre s ''karavanom''  prošli su i članovi Biciklističkog kluba Đurđevac, a na gradskom Trgu sv. Jurja sve vozače i sudionike karavane pozdravila je i počastila pićem dobrodošlice, zamjenica gradonačelnika Kristina Benko Markovica, predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Đurđevca Đuro Tomrlin te predstavnik Turističke zajednice Mario Fuček.

Druženje je nastavljeno u Hotelu ''Picok'' gdje je predsjednik Saveza hrvatskih društava u Sloveniji gospodin Petar Antunović poklonio zamjenici gradonačelnika ''Zbornik svih dosadašnjih karavana Puta prijateljstva'', naravno sa lijepim prilogom i o Đurđevcu te kratki program Hrvatskog pjevačkog društva iz Ljubljane. Zamjenica gradonačelnika tom prilikom poklonila je predsjedniku Društva u znak sjećanja sliku, dok su u glazbenom programom nastupile ''Đurđevčice'' i Hrvatska udruga cimbalista.

Karavana je danas, 20. lipnja 2014. godine nastavila put prema Samoboru, a prije polaska izaslanstvo ''karavane'' posjetilo je Stari grad i Donaciju Ivana Lackovića Croate, gdje je goste dočekala ravnateljica Edita Janković Hapavel.

I ove godine Karavana je donijela puno prijateljstva te razmjenu kulturne i turističke suradnje, ali najavila je i nove mogućnosti koje bi se trebale dogoditi već ove godine.