„Kazališno ljeto u Đurđevcu“


Utorak, 15. srpnja 2014.

Već četvrtu godinu za redom u Đurđevcu, ljubitelji teatra, tijekom srpnja uživaju u novim predstavama što ih u okviru manifestacije „Kazališno ljeto u Đurđevcu“ organizira Udruga kazališnih amatera iz Đurđevca. Prvi su ove sezone na pozornicu u Domu kulture izašli glumci Glumačke sekcije SZ VUKA iz Karlovca s kazališnom predstavom pod nazivom "Super.briljantni", koju je režirao naš đurđevčan Matija Bažulić. Radi se o predstavi koja tematizira obiteljske odnose, usamljenost, životne koincidencije i zajedničku prošlost.

Drugu predstavu pod nazivom "Na pučini", u okviru Kazališnog ljeta, odigrali su glumci Scene Sisak. Članovi Scene Sisak pobjednici su 54. festivala hrvatskih kazališnih amatera (FHKA) koji su odličnom izvedbom predstave Slawomira Mrožeka “Na pučini”, u režiji Tihomira Kosića, zaslužili Nagradu za najbolju predstavu 54. FHKA.

IV. Kazališno ljeto u Đurđevcu završilo je kazališnom predstavom pod nazivom "Svekr(i)va" u izvedbi HKUD Frankopan iz Ferdinandovca. Izvedbom kazališne predstave "Svekr(i)va" na 11. Županijskoj smotri kazališnih amatera u Koprivnici plasirali su se na Državnu smotru.

Kroz održavanje Kazališnog ljeta u Đurđevcu realizira se ugled koji naše kazalište uživa u umjetničkim krugovima, a sve s ciljem da u Đurđevac dođu umjetnici iz drugih gradova i sredina i predstave svoje projekte.