Međunarodni dan darivanja knjiga u Gradskoj knjižnici Đurđevac


Srijeda, 19. veljače 2014.

Međunarodni dan darivanja knjiga obilježava se 14. veljače, a volonterski je projekt kojim se djecu želi potaknuti da više čitaju i kod istih probuditi ljubav prema čitanju i darivanju. Darujući svoju knjigu ili slikovnicu drugom djetetu učimo najmlađe koliko je lijepo i važno pomagati.

Geslo akcije je „Čitam, dam, sretan sam - svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj.", dok se akcija darivanja slikovnica organizira u okviru nacionalne kampanje „Čitaj mi!“ .

Gradska knjižnica Đurđevac uključila se u ovu akciju od 14. do 21. veljače 2014. godine, u sklopu koje su se poklanjale slikovnice i knjige najmlađim korisnicima, Područnoj školi za djecu s teškoćama u razvoju Đurđevac i Osnovnoj školi Grgura Karlovčana Đurđevac, a iste su dostavom knjiga obradovale učenice Strukovne škole Đurđevac zajedno sa svojom knjižničarkom Jasminom Rep. Naime, učenice Strukovne škole članice su čitateljskog kluba za mlade KnjigLjupke koji djeluje u sklopu naše knjižnice.  Suradnja s Gimnazijom i Strukovnom školom Đurđevac zaista je odlična, a ovakve akcije su izuzetno značajne jer se svi ponekad trebaju prisjetiti kako je pohvalno činiti dobro.