Miro Gavran u Gradskoj knjižnici Đurđevac


Utorak, 1. travnja 2014.

U organizaciji Društva hrvatskih književnika, Podravsko – prigorskog ogranka i Gradske knjižnice Đurđevac  upriličen je susret s Mirom Gavranom 31. ožujka 2014. godine.

Miro Gavran je jedan od najčitanijih, najizvođenijih i najprevođenijih hrvatskih pisaca. Jedan je od rijetkih pisaca koji ima svoje kazalište i jedini živući pisac koji u Europi ima kazališni festival posvećen njemu. Nakon 20-ak dramskih te 10-ak proznih i djela za djecu, Gavran je objavio i prvu zbirku pjesama pod, kako je sam rekao  jako „inventivnom“, naslovom  Pjesme.

Voditelj tribine bio je dr. sc. Mario Kolar koji je dao uvodno slovo, a onda je sam pisac na izuzetno zanimljiv i duhovit način predstavljao svoje knjige, prepričavajući na koji način piše knjige, koji ga motivi privlače i kako zapravo i kroz religijske i povijesne teme aktualizira našu svakodnevicu.

Budući da su učenici iz osnovne škole isto bili dio publike, njima se posebno obratio, a oni su mu uzvratili nizom pitanja, tako da je večer protekla brzo i dinamično.