NOĆ MUZEJA 2014.


Ponedjeljak, 3. veljače 2014.

Već nekoliko godina za redom Galerija Stari grad Đurđevac pridružuje se manifestaciji «Noć muzeja» koja okuplja sve više muzeja, galerija i kulturnih institucija. Posebna podrška u organizaciji manifestacije dana je uključivanje lokalnih zajednica. Posebno je naglašeno značenje i važnost kulture i turizma.

U svom uvodu ravnateljica Centra za kulturu Edita Janković Hapavel, naglasila je cilj manifestacije, a to je popularizacija muzejske djelatnosti. Podsjetila je i na prošlogodišnju Noć muzeja kojom prilikom je tiskana i prigodna poštanska markica s utvrdom.

U ovogodišnjem mozaiku manifestacije Noći muzeja posjetitelji su mogli čuti predavanje Ive Mesić studentice 5. godine Ahitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na temu: Grad –zajednički prostor, okruženje, problem, iskustvo, rješenje grada Đurđevca. Nakon toga posjetitelji su uz druženje s likovnim umjetnikom Perom Topljakom mogli čuti o njegovom likovnom stvaralaštvu, utjecajima i značenju naivnog likovnog izraza nekad i danas, a kroz ovaj dio programa posjetitelje su vodili Edita Janković Hapavel i slikar Zdravko Šabarić. U glazbenom dijelu  programa Udruga klasične gitare Allegro iz Koprivnice održala je koncert po prvi puta u ovim prostorima.

Ovu manifestaciju podržale su i Udruga žena grada Đurđevca i Udruga žena Peski koje su tom prilikom donirale kolače. Uz topli čaj ova večer u galerijskim prostorima Starog grada i ovaj put svojim sadržajem privukla je brojnu publiku.