Odličan rezultat Karate kluba Đurđevac na „23. GRAND PRIX CROATIA 2014.“ u Samoboru


Srijeda, 22. siječnja 2014.

Protekli vikend 18. i 19. siječnja 2014. godine u Samoboru se održao „23 GRAND PRIX CROATIA 2014“ - međunarodni karate turnir na kojem je u dva dana sudjelovalo 195 klubova sa ukupno 1580 natjecatelja iz 17 zemalja (Bosna i Hercegovina, Bugarska, Češka, Danska, Njemačka, Grčka, Crna Gora, Mađarska, Israel, Italija, Latvia, Makedonija, Poljska, Srbija, Slovačka, Slovenija i Hrvatska).

Ovaj hrvatski turnir poslužio je kadetima, juniorima i mlađim seniorima kao posljednja provjera pred nastup na prvenstvu Europe koje će održati u Portugalu od 07. do 09. veljače tako da sve gore zemlje sudionice su došle sa nacionalnim selekcijama te se organizator s pravom ponosi da je to najjači turnir ovog tipa u svijetu.

Hvale vrijedne su bile i uvedene kategorije osoba s invaliditetom koje su se predstavile publici sa svojim izvedbama kata.

Na ovom natjecanju za Karate klub Đurđevac nastupila je samo Ema Juričić koja je osvojila visoko 5. mjesto u kategoriji učenice -36kg što je odličan rezultat. Nažalost Emi je nedostajala jedna zastavica kako bi ušla u finale jer je u polufinalnoj borbi nakon rezultata 0:0 izgubila preglasavanjem sudaca tri na prema dva čime je iako dominatnija izgubila od svoje protivnice iz KK Tad Rijeka.

Na natjecanju je bio i trener Nikola Kopričanec koji je bio zadovoljan nastupom Eme koja se je vratila nakon dužeg izbivanja zbog ozljede natrag na borilišta, te svojim radom i prikazanim borbama pokazuje da i ove godine možemo od nje očekivati izvrsne rezultate.

Đurđevčani Luka Cestar i Kristijan Čordašev bili su pozvani na ovaj prestižni turnir dijeliti pravdu sa čak 30 sudaca međunarodnog razreda.