„Picoki po picekima“ čekaju domaće mastershefove
Srijeda, 15. lipnja 2011.

Danas je posljednji dan za prijavu ako želite pokazati svoje kulinarsko umijeće i već se s prvoga dana Picokijade vratiti s prestižnom titulom „Picok-mastershefa“. Naime, gastronomska priredba, natjecateljskog karaktera, koja ima nakanu promicati jela od piletine, kao zdravog i laganog bijelog mesa, te pripremu pilećeg paprikaša po receptima naših baka i prabaka, „Picoki po picekima“, i ove godine čekaju natjecateljske ekipe. –U ekipi moraju biti tri člana, a i njihov rad ocjenjivat će tročlana ekipa domaćih vrsnih gastro-majstora. Na čelu im je najbolja hrvatska kuharica, Koprivičanka Nikolina Lončar, a uz nju su članovi Božo Đurinčić, šef kuhinje Hotela Picok i Josip Kolarević, mentor u ugostiteljskom usmjerenju u Strukovnoj školi u Đurđevcu. Oni će izabrati tri najbolja pileća paprikaša, no, ni jedna od 15 ekipa neće iz Đurđevca otići bez specijalne nagrade, ističe Josip Patačko–Točkec mlađi, koji će uz poznatog glumca Vida Baloga, biti i jedan od voditelja ove gastro-priredbe na Picokijadi. Inače, važno je znati da će „Picoki po picekima“ kuhati na istom mjestu kao i lani, ispred Hotela Picok. Međutim, odlukom organizatora ove će godine kuhati u bolje vrijeme nego lani. Kuhat će u 16 sati u petak, 24. lipnja, a ne u 10 kako je to bilo do sada.