Protekla dva vikenda odigrano Otvoreno prvenstvo Đurđevca u tenisu


Četvrtak, 26. lipnja 2014.

U subotu, 14. lipnja 2014. godine odigrano je Otvoreno prvenstvo Đurđevca za djevojčice i dječake u kategoriji do 12 godina, a u nedjelju, 15. lipnja 2014. u kategoriji do 14 godina. Na turniru je nastupilo preko 20 igrača iz klubova regije, Križevaca, Bjelovara, Daruvara, Virovitice i Đurđevca.

U kategoriji do 12 godina za djevojčice najuspješnija je bila Iva Vrabec iz TK Feniksa iz Daruvara, druga je bila Korina Fuček i treća Lara Gregurec iz TK Đurđevca.

U kategoriji d0 12 godina za dječake prvo mjesto je odnio Martin Fridrih iz TK Feniksa, drugo Borna Jaki iz TK Križevci, a treće Antonio Toufar iz TK Feniksa.

U kategorijama do 14 godina prva mjesta su ostala u Đurđevcu. Ena Rončević je bila prva, Lana Rončević druga i Paula Mirović treća, sve iz TK Đurđevca, a od dječaka vrlo dobra igra Filipa Pandura koji je kao najmlađi odnio pobjedu pred Karlom Leskovarom iz TK Križevci, dok je treće mjesto zauzeo Ivan Obradović  iz TK Didona  iz Virovitice.

Od domaćih natjecatelja nastupili su još: Paula Fuček, Veronika Čekada, Iva Trogrlić, Petar Rogoz, Luka Rogoz, Karlo Grgičin i Leoardo Horvat.

Već sljedeći tjedan Teniski klub Đurđevac je bio domaćin Otvorenog prvenstva Đurđevca 2014. - turnira iz kalendara teniskog saveza, u kategoriji 8 i 10 godina za dječake i djevojčice. Turnir je održan u subotu 21. lipnja 2014. godine, a na njemu je sudjelovalo 60-tak natjecatelja iz regije Sjeverozapadne Hrvatske. Nastupili su igrači klubova iz Daruvara, Virovitice, Bjelovara, Koprivnice, Križevaca, Varaždina i Đurđevca.

U kategoriji dječaka i djevojčica do 8 godina igrale su 4 grupe, a pobjednici grupa su Vertuš Tomo (Varteks), Rajčević Lora (Varteks), Lacković Sarah (Varteks) i Kapitanić Matej (Đurđevac). Nastupio je i Juraj Šklebar koji  je zauzeo 4. mjesto u grupi.

U kategoriji za djevojčice do 10 godina od 23 natjecateljice najuspješnija je bila Vini Cecelja. Ona je uvjerljivom igrom stigla do finala zlatne grupe gdje je u finalu rezultatom 4:2 pobjedila svoju klupsku kolegicu Kovačić Laru iz TK Varteksa.

Naše djevojke su se s po jednom pobjedom u grupi plasirale u brončanu grupu gdje su Lara Gregurec i  Korina Fuček  zauzele 5. mjesto, a Iva Trogrlic 3. Kod dječaka najuspješniji je bio Borna Ptiček iz TK Varteksa. On je rezultatom 4:0 bio bolji od Maria Matoića iz TK Križevaca. Naš Petar Rogoz plasirao se u finale srebrne grupe.