Putopisno predavanje “Onda romantica 2014”


Petak, 30. siječnja 2015.

U prepunoj Gradskoj knjižnici u četvrtak, 29. siječnja 2015. godine održana je promocija knjige i putopisno predavanje mladog putopisca i planinara  Mateja Perkova. Matej Perkov istaknuti je planinar, motivacijski predavač, autor, rođen u Koprivnici, a trenutno radi i djeluje u Zagrebu.

Knjigu je predstavio zajedno sa svojim ocem Davorom Perkovom. Knjiga nosi zanimljiv naslov Planinarenje je način izražavanja i još zanimljivijeg podnaslova Zašto volim snivati pod zvijezdama. Ovo je uzbudljiv, inspirativan i poučan putopis.  Na tristo stranica Matej ispisuje 50 priča putopisa sa svojih planinarskih izleta. Tu je i 250 fotografija koje argumentiraju uzbudljivost i ljepotu autorovih pohoda.

Nakon kratkog predstavljanja knjige, Matej je na zanimljiv i uzbudljiv način gotovo dva sata držao pažnju velikog broja posjetitelja. Pričao je o svojoj ekspediciji koju je nazvao Romantičan val, a radi se o usponu na Mont Blanc i Monte Rosu. Matej je u tih dva sata prenio svoju ljubav prema planinarenju,  prirodi i darovao Đurđevcu prekrasnu večer.