“Stihositnicama na tanjuru” Anđele Lenhard Antolin završena događanja u 2014. godini u Gradskoj knjižnici


Ponedjeljak, 15. prosinca 2014.

Šestom samostalnom izložbom u Gradskoj knjižnici Đurđevac u petak, 12 prosinca 2014., Anđela Lenhard Antolin predstavila je svoje „Stihositnice na tanjuru“. Riječ je o izložbi oslikanih tanjura podravskim „vezom“,  ali i stihovima podravskih autora.  Moderatorica ove izložbe  Edita Janković Hapavel, viša kustosica Galerije Stari grad Đurđevac, govorila je o važnosti i vrijednosti očuvanja tradicije našeg kraja. Etnologinja Marija Mesarić, viša kustosica Muzeja grada Koprivnice, istaknula je da kreativni, unikatni radovi Anđele Lenhard Antolin otvaraju niz mogućnosti predstavljanja i promicanja podravske baštine kao suvenira. Zdravko Seleš, prof., osvrnuo se na važnost i vrijednost te poruku stihova koje je autorica odabrala za svoje tanjure.

U ime Grada Đurđevca prisutne pozdravila Kristina Benko Markovica, zamjenica gradonačelnika Grada Đurđevca. Predblagdanskim ozračjem Gradsku knjižnicu Đurđevac ispunio je šansonjer Darko Marić.

Ova izložba bila je i humanitarnog karaktera jer će se prikupljenim novcem od prodaje oslikanih tanjura pomoći staračkom domu na Ledinama te im olakšati i uljepšati  nadolazeće blagdane.

Tanjuri Anđele Lenhard Antolin bit će izloženi u Gradskoj knjižnici Đurđevac do 9. siječnja 2015. godine.