U 2014. godini Karate klub Đurđevac osvojio 176 medalja


Ponedjeljak, 29. prosinca 2014.

Na kraju ovogodišnje sezone Karate klub Đurđevac održao je 22. prosinca 2014. godine u maloj dvorani Osnovne škole Grgura Karlovčana polaganje za pojaseve kojem je pristupilo 19 članova kluba u dobi od 5-13 godina.

Polaganje je održano pod stručnim okom Luke Cestara, licenciranog ispitivača HKS-a i dugogodišnjeg člana i trenera Karate kluba Đurđevac dok su podršku najmlađim članovima došli dati roditelji.

Za žuti pojas položili su Una Dujmović, Lorena Čorba, Lucija Jančijev, Andrej Vukobradić, Dino Klarić i Matija Paloš.

Za narančasti pojas položili su Antonia Pavlović, Antonio Slavinić, Matija Špoljar i Paulo Fridrich.

Za crveni pojas položili su Marla Ana Hrpalo i Ivan Juričić.

Za zeleni pojas položili su Ina Posavac, Lana Hrvoić, Mateja Prevedan, Jan Posavac, Jurica Švraka i Valerio Prevedan.

Za plavi pojas položila je Ema Čorba

Svi karatisti su opravdali povjerenje trenera te su na iznenađenje okupljenih roditelja pokazali da suvereno vladaju karate vještinama te im ovim putem još jednom čestitamo na položenim pojasevima.

Kako je to izgledalo možete vidjeti na Facebook stranicama Karate kluba Đurđevac.

Polaganjem pojaseva Karate klub Đurđevac obilježio je završetak ovogodišnje sezone koja je bila najuspješnija u dosadašnjoj povijesti kluba.

Ukupno je u 2014. godini osvojeno 176 odličja - 52 zlatne, 46 srebrnih i 78 brončanih medalja na 25 turnira od čega 20-ak njih je bilo međunarodnog karaktera.

Ukratko:

  • na početku 2014. godine Ema Juričić proglašena je najperspektivnijom sportašicom Grada za 2013. godinu, dok je ženska sportska ekipa proglašena najboljom sportskom ekipom za 2013. godinu.
  • na državnom prvenstvu u Nedelišću 08. ožujka 2014. godine osvojene su 3 državne medalje; Ema Juričić je postala državna prvakinja, Ema Čorba viceprvakinja, Jan Posavac je osvojio 3. mjesto, a Mateja Prevedan je osvojila 5. mjesto dok je Karate klub Đurđevac osvojio visoko 4. mjesto od ukupno 63 kluba po broju osvojenih odličja.
  • uspješno je organiziran 5. Međunarodni turnir Đurđevac Open na kojem je sudjelovalo 351 natjecatelja iz 28 klubova i 3 države (Hrvatska, BiH i Mađarska)
  • na svečanoj sjednici Grada Đurđevca povodom Dana Grada Karate klub Đurđevac dobio je Zlatnu plaketu "Sveti Juraj" kao priznanje za dosadašnja sportska postignuća.
  • najbolji rezultat u 2014. godini ostvarila je Ema Juričić koja je kao reprezentativka Hrvatske osvojila 1. mjesto u borbama u kategoriji učenica do 40kg na Prvenstvu Balkana za djecu koje se održavalo u Istanbulu od 14.06.-15.06.2014. godine.
  • u kolovozu Ema dobiva službeni poziv od Okay Arpe svjetskog i europskog prvaka iz Turske da kao predstavnica Hrvatske i prvakinja Balkana dođe na 11. Međunarodni Palandoken turnir koji se održavao u gradu Erzurumu u Turskoj. Na ovom natjecanju Ema je nastupila sa još dvije predstavnice u mix timu Hrvatske, Kosova i Makedonije gdje su zauzele visoko 5. mjesto u konkurenciji 20 timova.
  • zadnje natjecanje u ovoj godini bio je turnir u Varaždinu gdje je Karate klub ostvario odličan rezultat zauzevši 2. mjesto u ukupnom plasmanu klubova od njih 48.

Osim navedenih rezultata Karate klub je sudjelovao u humanitarnoj akciji prikupljanja pomoći za nastradale u poplavama, bio je domaćin i tehnički organizator KUP-a SZH te je sudjelovao i prezentirao klub na Sajmu mogućnosti i Europskom tjednu kretanja.

Na državnom i međunarodnom nivou Karate klub s ponosom predstavlja naš Grad i postao je prepoznatljiv kao klub koji sa svojim radom i rezultatima stvara jednu odličnu generaciju karatista.

Čorba Ema, Fusić Niko, Hodalić Lara, Hrpalo Marla Ana, Hrvoić Lana, Jančijev Petra, Juričić Ema, Juričić Ivan, Martinčić Roko, Nemet Vinko, Pavlović Antonia, Pecikozić Gordan, Petrović Antonija, Posavac Ina, Posavac Jan, Prevedan Mateja, Prevedan Valerio, Skendrović Vanda, Slavinić Antonio, Švraka Jurica i Tomašek Tatjana su natjecatelji koji su sa svojim rezultatima 2014. godinu učinili najuspješnijom godinom u dosadašnjoj povijesti  kluba i na tome im još jednom čestitamo i nadamo da će ovaj uspjeh biti dodatan poticaj da se ove mlade nade zadrže u karate sportu.

Isto tako Karate klub poziva sve zainteresirane koji se žele baviti ovim plemenitim sportom da posjete njihove treninge koji se održavaju u maloj dvorani Osnovne škole.