Učenje engleskog jezika u igri/ Bibliokofer ponovno u Dječjem vrtiću


Utorak, 8. srpnja 2014.

Renata Bratanović Palaić vodila je drugu radionicu u sklopu Ljeta u knjižnici 2014. Na studijskom odjelu Gradske knjižnice Đurđevac okupilo se 25 djece. Renata Bratanović Palaić je učiteljica engleskog jezika u Područnoj školi u Podravskim Sesvetama. Engleska radionica bila je vrlo šaljiva i dinamična. Djeca su se na početku predstavila na engleskom jeziku, tražila rime, pisala poeziju na engleskom jeziku, crtali su memory kartice i na kraju napravili plakate. Plakati se mogu razgledati na dječjem odjelu. Tehničar Podravskog radija Mladen Preveden snimio je cijelu radionicu, a prema snimci će Ema Vlahović, Mihaela Pintar i Angelika Marija Pejić pod vodstvom Božidarke Šignjar napraviti radio emisiju. Ova će radio emisija biti na programu Podravskog radija u nedjelju u 10.30 sati.

Gordan Pecikozić i Mia Horvat kamerom su snimali radionicu, a od snimljenih će materijala na kraju ljeta montirati film o programu Ljeto u knjižnici.

Ujedno su i u ove sunčane dane Knjige šetalice uskočile u Bibliokofer i posjetile Dječji vrtić Maslačak. Dok su tete birale knjige i slikovnice za posudbu po grupama, djeca su s knjižničarkom uživala u nekim od najljepših primjeraka „pop-up“ slikovnica koje naša Knjižnica ima. Dinosauri, vile, vitezovi i Alisa u zemlji čudesa doslovno su iskakali sa stranica i još jednom otkrili djeci koliko čarobne knjige mogu biti.