Vesele maškare na ulicama Đurđevca


Utorak, 4. ožujka 2014.

Ulice Grada danas je preplavilo mnoštvo zaigranih i veselih maškara. Vrtićarci, učenici Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac, a i mnogi drugi činili su povorku maškara koja je od Doma kulture do sportske dvorane Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac prošetala Gradom. U povorci je sudjelovalo 600-njak djece koju je činilo 15 skupina. Nakon šetnje gradskim trgom u sportskoj dvorani Osnovne škole žiri je imao zadatak ocijeniti najljepše i najoriginalnije kostimirane skupine i pojedince.

Tako su za najljepšu i najoriginalniju kostimiranu skupinu proglašene VESELE GLJIVE (učenici prvih razreda Osnovne škole), 2. mjesto pripalo je MALJARIMA (učenici Osnovne škole) dok je 3. mjesto pripalo OPĆOJ BOLNICI U ŠTRAJKU (polaznici Dječjeg vrtića "Maslačak" Đurđevac). U pojedinačnoj kategoriji žiri je proglasio najljepšom i najoriginalnijom maskom VIOLINISTA U FRAKU, 2. mjesto pripalo je ŠTRUMFETI dok je 3. mjesto pripalo MUMIJI.
Uz prekrasne maske i pregršt veselja, djeca su priredila i prigodni glazbeni program. Kakav bi to bio fašenk bez krafni, pa je tako Turistička zajednica počastila sve sudionike povorke krafnama.

Galerija slika: Fašenk u Đurđevcu 2014.