Zajednička akcija prikupljanja slikovnica


Ponedjeljak, 26. siječnja 2015.

Gradska knjižnica Đurđevac ove godine, prilikom obilježavanja Međunarodnog dana darivanja slikovnica (14. veljače), sudjelovat će u zajedničkoj akciji s drugim ustanovama i udrugama.

U suradnji s Osnovnom školom Grgura Karlovčana, Strukovnom školom Đurđevac, Gimnazijom Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac, Dječjim vrtićem "Maslačak" Đurđevac, Udrugom volontera „Ruka u ruci“ i Udrugom za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac odlučili smo se za zajedničku akciju prikupljanja slikovnica, rekla je ravnateljica Gradske knjižnice Antonija Mandić.

Udruženim snagama svi zajedno će skupljati slikovnice s ciljem da svako dijete u Đurđevcu ima svoju slikovnicu. Skupljene slikovnice darovat će se djeci iz socijalno ugroženih obitelji i uredit će se kutak sa slikovnicama na pedijatrijskom odjelu u Đurđevcu.

Slikovnice će se skupljati od 1. veljače do 14. veljače u ustanovama koje sudjeluju u ovoj akciji. Ovu vrijednu akciju na razini naše države pokrenula je nacionalna kampanja „Čitaj mi“ u kojoj naša knjižnica sudjeluje od samih početaka.

Čitam, dam, sretan sam - svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj!