Zvukovi klasične gitare i šansona odjekivali atrijem Starog grada


Ponedjeljak, 28. srpnja 2014.

U novouređenom atriju Starog grada, u organizaciji Centra za kulturu Đurđevac, u petak navečer 25. srpnja 2014. godine ljubitelji zvuka klasične gitare i šansona mogli su uživati u toplini večeri i koncertu koji im je podario Darko Marić, kantautor iz Ferdinandovca, te njegovi gosti Daria Kopričanec, vokalna solistica i Ivan Rep na harmonici.

Darko Marić se bavi glazbom od najranije mladosti. Od polaska u glazbenu školu do danas bavi se glazbom kroz vremensko razdoblje od 40-tak godina svirajući u raznim glazbenim grupama, razne instrumente, dok je 10-tak godina djelovao  i kao crkveni glazbenik na orguljama. Oprobao se gotovo u svim žanrovima glazbe, ali u posljednje vrijeme najviše se bavi klasičnom gitarom i skladanjem i izvođenjem šansona. Posljednjih godina gotovo redovito sudjeluje na Glazbenom festivalu Podravine i Podravlja u Pitomači, gdje je ukupno kao skladatelj pobjedio 3 puta, odnosno dva puta kao izvođač.

Daria Kopričanec iz Turnašice, redovito sudjeluje kao vokalna solistica na Glazbenom festivalu Podravine i Podravlja u Pitomači, gdje je u svom debitantskom nastupu pobijedila sa skladbom Darka Marića "Drava" na večeri Podravine 2009. godine. U posljednje vrijeme sama piše i tekstove za svoje pjesme s kojima je uspješno nekoliko puta nastupila na istom Festivalu.

Ivan Rep iz Podravskih Sesveta, glazbenik i slikar, od najranije mladosti bavi se glazbom, svirao u nekoliko pop i rock bandova, multiinstrumentalist, a u posljednje vrijeme najviše voli muzicirati na harmonici.