Leptirići proučavali životinjski svijet


Petak, 12. veljače 2021.

U Dječjem vrtiću Maslačak djeca iz odgojne skupine Leptirići su proučavala životinjski svijet Sjevernog i Južnog pola, a u njihovom proučavanju i istraživanju pomogle su im enciklopedije, slikovnice, fotografije, video-zapisi te karta svijeta s prikazom životinja.

Svoju koncentraciju, pažnju i grafomotoriku vrtićarci su razvijali putem raznih igara kao što su puzzle, memory i brojevne igre, a posebnu pažnju posvetili su igri Mali svijet s temom Životinje Sjevernog i Južnog pola. Ovakva igra uključuje barem jedan senzorni element, a ovog puta odgajateljice su se odlučile koristiti vodu (led), vodene kuglice i kamenčiće. Također da bi igra bila što realnija dodale su i plastične životinje koje žive na polovima.

Ovakva igra je odlično sredstvo za poticanje cjelokupnog razvoja djeca uz naglasak na emocionalni, socijalni i spoznajni razvoj djeteta. Igranjem djeca su međusobno surađivala, dogovarala pravila, slušala tuđe ideje, razvijala svijest o osjećajima drugih i o posljedicama svojih postupaka, ali usvajala i nazive životinja i mjesto njihovog staništa.