Dječji vrtić Maslačak: Leptirići se pobrinuli za dašak morskih radosti u vrtiću


Ponedjeljak, 12. kolovoza 2019.

Ljeto i ljetne vrućine Leptirići iz Dječjeg vrtića Maslačak koriste za brojne kreativne aktivnosti, a kako bi se zaštitili od sunca, morali su pronaći sjenovito mjesto u dvorištu.

Za zaštitu su napravili kape od papira koje su ih štitile od sunca, a ujedno su postale i glavni modni dodatak za izlaske iz vrtića. Svatko je svoju kapu ukrasio i uljepšao kako je najbolje znao. Odgojiteljice su mališanima pročitale slikovnicu Riba duginih boja, a nakon toga su zajedno izradili svoje Ribice Srebrice. Da ribice ne bi bile same u moru, napravili su i papirne brodiće.

Naučili su imenovati svu ljetnu odjeću i obuću, a najdraža ljetna obuća su im ipak japanke koje su također odlučili izraditi. Djeca su iscrtala svoja stopala, izrezala kartone i nastale su japanke koje su ukrasili po želji. Da bi stvorili pravi morski ugođaj, obojali su i kamenčiće za plažu kojima su obogatili prostor svoje skupine. Osvježenje za vruće ljetne dane pronalaze u sladoledima koji su djeci poslužili za simboličku igru.

Odgojiteljice naglašavaju kako ovakve simboličke igre kod većine djece poboljšavaju finu motoriku te su najavile još mnogo kreativnih aktivnosti tokom ljeta.