Likovna radionica Peski-Art 2016. Đurđevac


Nedjelja, 9. listopada 2016.

I ove je godine po četvrti puta Udruga Peski-Art Đurđevac organizirala je likovnu radionicu u povodu Dan neovisnosti i izricanja oslobađajuće presude hrvatskim generalima u Haagu. Likovna radionica organizirana je u čast generala Mladena Markača koji je rođen u Đurđevcu upravo na Peskima.

Nazočne je pozdravila zamjenica gradonačelnika Kristina Benko Markovica koja je pohvalila rad udruge i čestitala na brojnim manifestacijama koje organiziraju tokom godine. Na ovogodišnjoj likovnoj radionici sudjelovalo je 39 likovnih stvaratelja iz 8 županija kontinentalne Hrvatske i nastalo je četrdesetak radova koji će biti otpremljeni, izloženi na svečanoj izložbi Podravina svojemu generalu.

Likovni radovi će biti darovani Javnoj ustanovi Dom hrvatskih veterana u Lipiku gdje će branitelji i stradalnici Domovinskoga rata boraviti na rehabilitaciji, a slike će im oplemenjivati prostore u kojima će boraviti za vrijeme rehabilitacije.

Suorganizatori likovne radionice bili su Turistička zajednica Grada Đurđevca, Mjesni odbor Peski- Đurđevac, Udruga Žena Peski, Udruga cimbalista Hrvatske i Etno Kuće obitelji Karlovčan, a posebne gošće bile su članice Udruge žena Svetojanke koje su sudionike i goste počastile zlevankom.