Likovni radovi Udruge Peski-Art ove godine putuju u Glinu


Četvrtak, 29. srpnja 2021.

Ovih dana započele su prve organizacijske radnje i pripreme za 9. izdanje likovne radionice Peski-Art 2021., koju Udruga Peski-Art Đurđevac već tradicionalno organizira svake godine. Likovnom radionicom obilježavaju se značajni datumi novije hrvatske povijesti, a naročito datum oslobađajuće presude hrvatskim generalima u Haagu te se radionica održava upravo u čast rođenoga Đurđevčana, generala Mladena Markača.

Kako bi širili spoznaju o važnosti tog događaja, organizatori svoje likovne radove svake godine daruju gradovima i/ili ustanovama koji su simboli borbe za slobodnu Hrvatsku, koji su posebno stradali u Domovinskom ratu ili posebno cijene doprinos hrvatskih branitelja i generala Markača hrvatskoj slobodi.

Ove će godine likovni radovi putovati u Grad Glinu, jedan od simbola borbe za slobodnu Hrvatsku i otpora neprijatelju. Naime, nakon teških stradanja u Domovinskom ratu, a potom ponovnog stradavanja u razornom potresu početkom godine, organizatori 9. likovne radionice Peski-Art 2021. Đurđevac odlučili su svojim likovnim radovima darivati upravo Grad Glinu.