Ljepote našega Grada i prigradskih naselja na HRT-u


Četvrtak, 24. travnja 2014.
Ekipa HRT-a je u utorak, 22. travnja 2014. godine posjetila naš grad i snimala lokacije koje će u svojoj emisiji prezentirati gledateljima kao lokacije vrijedne posjeta prilikom dolaska u Đurđevac. Posjetili su rijeku Dravu, hotel Picok, Stari grad, Đurđevačke pijeske, Svetu Anu, te seosko gospodarstvo OPG Kandučar.
Prilikom posjeta Starom gradu ekipa HRT-a je obišla stalni postav galerije - donaciju Ivana Lackovića-Croate, dok su im starica i branitelji grada ispričali Legendu o Picokima. Hrvatsku Saharu, tj. naše Đurđevečke peske ekipa je obišla na konjima novotrasiranom konjičkom stazom koja prolazi uz Peske. U pitoresknom bilogorskom selu Svetoj Ani ekipu je dočekao vodeničar i Svetojanke obučene u tradicijsko ruho, te su sudjelovali u procesu mljevenja kukuruznog brašna, izradi i degustaciji zlevanke, te im je demonstirano pranje rubnja na svetojanskom potoku. Za kraj posjeta našem gradu ekipa je posjetila seosko gospodarstvo OPG Kandučar u Čepelovečkom bregu gdje su snimili kadrove uzgoja  kokoši Hrvatica.
Reportažu o posjeti navedenim lokacijama možete pogledati ove subote, 26. travnja na programu HRT-a u emisiji Subotom ujutro u 10:15h, a reprizu u ponedjeljak u sklopu emisije Dobro jutro Hrvatska.
U nastavku pogledajte kadrove sa snimanja u Svetoj Ani:
Fotografije preuzete s facebook stranice Sveta Ana