Ljetna družionica u Muzeju: djeca izrađivala poštanske marke i učila o slikarskim tehnikama


Srijeda, 20. srpnja 2022.

U Muzeju Grada Đurđevca ovaj je tjedan održana još jedna u nizu zanimljivih ljetnih družionica, a ovaj puta na temu poštanskih marki.

Voditelj radionice Zoran Vidaković, nastavnik likovne kulture u đurđevačkoj osnovnoj školi, na zanimljiv i poučan način objasnio je slikarske tehnike i motive Hundertwassera i Lackovića, čija djela su često reproducirana na poštanskim markama te je upravo to bio jedan od motivatora održavanja radionice uz nadolazeću 18. obljetnicu smrti Ivana Lackovića Croate.

Ivan Lacković Croata najproduktivniji je umjetnik čija djela su najviše reproducirana na poštanskim markama. Na radionici su se djeca predškolske i školske dobi upoznala sa svim čarima sakupljanja i proučavanja poštanskih marki te su iz filatelističke kolekcije nastavnika Zorana Vidakovića istražila koji motivi se najčešće pojavljuju na poštanskim markama. Djeca su radionicu uspješno završila slikanjem vlastite marke inspirirane motivima Hundertwassera i Lackovića.

Sljedeća po redu družionica održat će se u srijedu, 27. srpnja s početkom u 10 sati, a na njoj će sudionici slikati cvjetne motive s tradicijskih pregača.