Ljetna radionica: nakon treniga svi zajedno u zmiji rolali gradom


Četvrtak, 23. kolovoza 2018.

Već sedmu godinu zaredom u sklopu Ljeta u knjižnici održala se Mala škola rolanja, a koju je vodio popularni đurđevački sportaš Mario Lončari.

Mjesto okupljanja ovoga je puta bilo rukometno igralište pored Osnovne škole Grgura Karlovčana gdje se okupilo mnoštvo djece s različitim stupnjem znanja u rolanju. Tako je bilo djece koja su naučila rolati prije tjedan dana i one koja se rolaju godinama. U prvom dijelu radionice djeca su se rolala po dvorištu.

Na radionici kroz vježbe rolanja kao što je: vožnja unatrag, ribice, slalom, leptir, zmiju, vožnja između čunjeva i dr. naučila rolati. Nakon treninga, djeca su se takmičila u vožnji spretnosti nakon koje su svi dobili nagrade.

Na kraju radionice svi sudionici ove radionice napravili su veliku zmiju i provozali se po centru grada, animirajući ostale da se počnu baviti rolanjem.

Orijentacijsko trčanje je iduća, a ujedno i posljednja radionica ovog Ljeta u knjižnici, a održat će se 30. kolovoza u 10 sati. Radionicu će voditi Danijel Domišljanović, Lidija Ormanec i Ivan Đuroci.