Ljeto u Gradskoj knjižnici Đurđevac: osnovnoškolci i ove godine svladali orijentacijsko trčanje


Srijeda, 26. kolovoza 2020.

Održana je i zadnja radionica Ljeta u knjižnici 2020. Gradske knjižnice Đurđevac, a radi se o popularnom orijentacijskom trčanju. Radionicu su vodili, kao i proteklih šest godina, Danijel Domišljanović i Ivan Đuroci.

Danijel Domišljanović je u uvodnom predavanju upoznao djecu s pojmom orijentacije i orijentacijskog trčanja te su zajedno pogledali kratak dokumentarni film o ovom načinu trčanja. Poligon za ovogodišnje trčanje, kao i prošle godine, bio je prostor oko utvrde Stari grad. Treneri su postavili osam čunjeva te ih označili na karti. Djeca su trčala u parovima i svaki par je dobio kartu s ucrtanim čunjevima. Par je u najkraćem roku trebao pronaći sve čunjeve, precrtati znakove i stići zajedno do cilja koji je bio, kao i start, u atriju utvrde Stari grad.

Najbrži par bili su Ava i Tian Magdić, koji su pronašli i ucrtali sve znakove za nešto više od 11 minuta. Ukupno se natjecalo 17 parova, a na kraju su svi dobili prigodne darove.

-Zahvaljujemo svim voditeljima i djeci koja su sudjelovala u ovogodišnjem Ljetu u knjižnici. Pozivamo vas da se družimo i sljedeće ljeto u još većem broju- rekla je ravnateljica knjižnice Bernarda Ferderber.