Dječji vrtić Maslačak: ljetne i vruće dane Ježići skraćuju kroz igru i brojne kreativne aktivnosti


Petak, 19. srpnja 2019.

Lijepo vrijeme i sunce vrtićarce pozivaju na igru i aktivnosti koje provode zajedno sa svojim odgojiteljicama u dvorištu Dječjeg vrtića Maslačak.

Tako Ježići većinu dana provode u igri na terasi ispred svoje sobe. Za igre s vodom, igre prelijevanja i mjerenje volumena vode mališani pokazuju veliki interes. Zajednički radovi također pokazuju njihovu kreativnost, pa raznim tehnikama oslikavaju more, morske životinje i ribice na papiru.

Odvojili su vrijeme i za čitanje slikovnica, pa kroz razne naslove spoznaju svijet oko sebe. Iste slikovnice kasnije im pomažu u poticanju mašte i kreativnosti u likovnim radovima i simboličkoj igri.

Kukci su tema koja ih uvijek posebno zainteresira, a osobito kad su tu ponuđeni novi načini za igru kao što je bila natjecateljska igra: “vodi pauka” na vrpci. U kutiću istraživanja osim vodenih kuglica ponuđen je pijesak i školjke te brojne morske životinje čime igra postaje maštovita i zabavna.

Stolne igre ponuđene su im svakodnevno, na temu koju obrađuju taj dan. I piknik u dvorištu posebno je interesantan uz osvježavajuće voće, igre na dekicama te veselje u kasnijoj igri na spravama.