Ljeto u Muzeju: polaznici radionice upoznali Podravinu


Srijeda, 21. srpnja 2021.

Program ljetnih družionica u Muzeju Grada Đurđevca nastavio se u srijedu, 21. srpnja 2021. na radionici Upoznajmo Podravinu 1 koju je pripremio i vodio Robert Rodman.

Okupljena djeca su se kroz fotografije, koje je Rodman snimio otkrivajući ljepote Podravine, upoznala s biljkama i životinjama koje žive oko nas i podsjetila se što je to zavičaj. Naučili su i kako je svaki zavičaj različit – njegov izgled, podneblje, biljke i životinje koji u njemu obitavaju. Upravo je to ono što ga čini posebnim i prepoznatljivim. Zavičaj nosimo u srcu jer je to dio naše domovine u kojemu živimo, stvaramo prijateljstva i stječemo znanja.

Nakon što su djeca čula zanimljivosti i prisjetila se vlastitih doživljaja prilikom boravka na najdražim lokacijama u zavičaju prionula su crtanju motiva poput cvijeća, vinove loze i grožđa, svojih asocijacija na zavičaj, te su tako nastala vrlo zanimljiva djela. Učenici su na poklon dobili jabuke, omiljene voćne poslastice našeg zavičaja, a koja simbolizira zdravlje i sreću.

Pozivamo Vas i na sljedeću ljetnu družionicu pod nazivom Slikamo pročitane priče koja će se održati u srijedu, 28. srpnja. 2021. s početkom u 10 sati. Sav materijal i pribor za rad su osigurani.